SVE NA JEDNOM MJESTU.

KREMASTO, LAGANO, VOĆNO….SA MJERAMA NA KAŠIKE RADI LAKŠE PRIPREME

Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mlijeka

Krema
8 žumanjaka




8 kašika šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mlijeka
2 vanilij šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pjene

Priprema
1.
Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
2.




Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.
3.
Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
4.
Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Uživajte!!!!!
Share:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Istaknuti post

PIROŠKE SA SIROM! JEDNOM KOLEGICA OVO DONIJELA NA POSAO MI I MRVICE POJELI!

Ovo je recept kolegice sa posla. SASTOJCI Tijesto 1 kg brašna za dizana tijesta 1 kom svježi kvasac 1 žlica velika ravno soli ...

Arhiva bloga

Pages - Menu

POPULARNI POSTOVI

f

Arhiva bloga