SVE NA JEDNOM MJESTU.

ŽENI IZ NJEMAČKE PREKIPILO – Prestanite lagati! Evo kako se STVARNO ovdje živi!

Svima je već poznato da mnogi građani iz regiona odluče otići u Njemačku kako bi pokušali pronaći pristojan posao i zaraditi dovoljno novca da prehrane svoju porodicu. Njemačka je i poznata po prilikama koje nudi za posao, a mnogi su od svojih prijatelja ili porodice čuli da se tamo može zaraditi, samo ako se hoće.
Kad se pogledaju statistike, u zadnjih nekoliko godina region je napustilo blizu milion ljudi, što je ogromna brojka kad se u obzir uzme.
Uglavnom u statistici osoba koje su napustile zemlju, veći dio predstavlja mlađa populacija koja se u inostranstvu zaposli, zato što nema budućnosti u našim zemljama. Mnogi su pozavršavali do sada fakultete i škole, ali ne mogu se zaposliti..budućnosti nema.
Dugo se vremena čeka na posao, a onda se većina odluči upisati medicinsku školu vanredno i zatim odlaze da rade u njemačkim ustanovama kao medicinari.
Uglavnom su to pozitivne priče, rijetko kad se čuju one negativne, a jedna žena odlučila je pojasniti svima kakve su Švabe zapravo. Budući da se spominje često kako su oni opasne gazde, ona je odlučila objaviti jedan demant gdje je otkrila da uopšte Švabo i nije tako užasan kao što se o njemu priča.
Navodi da oni cijene i poštuju rad, te da će svoje radnike uvijek nagraditi za dobro obavljen posao, a njenu objavu možete pročitati u nastavku. Slažete li se sa njom?
Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Istaknuti post

PIROŠKE SA SIROM! JEDNOM KOLEGICA OVO DONIJELA NA POSAO MI I MRVICE POJELI!

Ovo je recept kolegice sa posla. SASTOJCI Tijesto 1 kg brašna za dizana tijesta 1 kom svježi kvasac 1 žlica velika ravno soli ...

Arhiva bloga

Pages - Menu

POPULARNI POSTOVI

f

IZABERI MENE

Arhiva bloga

Recent Posts

POČETNA