SVE NA JEDNOM MJESTU.

MAMA JE TATA, TATA JE MAMA: A dijete odgajaju da bude spolno neutralno! BIĆE OSOBA, A NE DJEČAK!

Uncategorized
Sigurno ste do sada imali prilike da se susretnete sa najrazličitijim pojavama promjene spola – poslije svega, u Srbiji su ovakvi zahvati sve češći i nakon decenija ćutanja, sve ovo konačno prestaje da bude tabu tema. Međutim, ono za šta do sada niste čuli je porodica koja će svoje dijete odgajiti tako da bude OSOBA, a ne dječak, kao što to gotovo svi rade.
Pored toga, mama je tata, tata je mama…i još neko ima određenu ulogu. Uostalom, pogledajte i sami kako sve to izgleda
Britanci Luis i Niki Draven iz Midlesburgha osnovali su prvu spolno neutralnu porodicu, odgajajući svoje dijete baš u tom duhu. Dječak Star Cloud ima četiri godine i od svojih roditelja dobio je jedan jedini savjet – “da se ne trudi previše biti muško“.
Majka Luis rođena je kao muškarac, ali je zahvaljujući hormonskoj terapiji postala je žena. Otac Niki je pansek*ualac rođen kao žena. Upoznali su se na LGBT skupu 2011. godine.
Pansek*ualnost je sek*ualna orijentacija koju karakteriše sek*ualna, emocionalna i duhovna privlačnost prema osobama bez obzira na njihov spol ili rodni identitet.
– Niko od nas se ne zamara kako je rođen, već želimo da budemo ono što osjećamo. Tako odgajamo i naše dijete, kaže tata Niki (30).
Dječaka odgajaju da bude “osoba“, a ne “dječak“. Tako se on šminka, igra s lutkama i nosi mušku i žensku odjeću. U septembru će krenuti u školu noseći uniformu s ružičastim čarapama.
– Nikad mu nismo rekli da je dječak, već da može biti što god želi. Voli Barbike i bajke, ali i igračke namenjene muškoj djeci, kaže majka Luis (31).
U prošlosti su imali problema s tim kako će ih okolina prihvatiti, ali danas je porodica prihvatila samu sebe i uživa u životu.
(Kurir)
Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Istaknuti post

PIROŠKE SA SIROM! JEDNOM KOLEGICA OVO DONIJELA NA POSAO MI I MRVICE POJELI!

Ovo je recept kolegice sa posla. SASTOJCI Tijesto 1 kg brašna za dizana tijesta 1 kom svježi kvasac 1 žlica velika ravno soli ...

Arhiva bloga

Pages - Menu

POPULARNI POSTOVI

f

IZABERI MENE

Arhiva bloga

Recent Posts

POČETNA