Sastojci biskvit 5 kom jaja 5 kašika šećera 50 g maslaca 5 kašika(ravne) brašna 1 kom praška za pecivo 2 kašike kakaa 50 g rendane čokolade za sirup 3 dl vode 300 g šećera za kremu 1/2 l mlijeka 10 kašika šećera 5 kašika gustina 200 g maslaca 200 g čokolade za glazuru 100 g čokolade 3 kašike ulja ili kakao Priprema 1. Umutiti jaja, dodati šećer, otopljen maslac, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom zatim naribanu čokoladu. Sipati u pleh 35×25 cm i peći na 200 C Prokuvati vodu i šećer oko 10 min. i preliti ohlađen biskvit. Za kremu odvojiti malo mlijeka pa u njemu razmutiti gustin. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa u njega sipati razmućen gustin i kuvati da se zgusne, pa ga ohladiti. Pjenasto umutiti maslac pa mu dodati ohlađenu kremu i mutiti da se masa izjednači. 1/4 kreme (ili manje, samo toliko da se premaže) premazati preko ohlađenog biskvita. U ostatak kreme umiješati istopljenu čokoladu pa premazati preko bijele kreme. Istopiti čokoladu sa malo ulja i preliti kolač, ili posuti kakaom. Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Pročitajte više na: http://torte-kolaci-ideje.blogspot.ba/2018/04/cokoladne-ledene-kocke.html
Copyright © Recepti I Ideje
Nema komentara:
Objavi komentar