SVE NA JEDNOM MJESTU.

Aromatično bilje – Bosiljak (ocimum basilicum) – Začinska biljka koja se koristi diljem svijeta za pripremu glavnih jela

Bosiljak je dobro poznata začinska biljka koja se koristi diljem svijeta za pripremu glavnih jela. Listovi su puni aroma, a obogaćuju okus raznih salata. Idealan je za lagana ljetna jela, a vrlo lako se može uzgajati u vrtovima. Pisali smo o bosiljku već i prije, pa je ovod samo lagani dodatak na tu temu. U kuhinji – Jelo koje možete spremiti s bosiljkom je i pesto genovese. Mnogo bosiljka gnječite zajedno s češnjakom i krupnom soli. Dodajte 2 žlice pinjola, žlicu ribanog ovčjeg sira i žlicu ribanog parmezana. Gnječite sve dok ne dobijete homogenu masu. Prebacite u zdjelu i dolijevajte maslinovo ulje, te natsavite miješati drvenom kuhačom dok ne postane kremasto. U drugoj posudi pripremite tjesteninu. Pomiješajte umak s tjesteninom i pripremite za jelo. Ljepota i zdravlje – Bosiljak ima stimulirajuće djelovanje na organizam, a liječi znakove opće slabosti, apatije i iscrpljenosti. Stimulira tek, probavu, a dobar je za smirivanje grčeva i nadutosti. Usitnjeno suho lišče pomaže pri povratku osjetila njuha nakon kronične prehlade. izvor: Kakolijeciti.com
Share:

Nema komentara:

Objavi komentar

Popular Posts

Pokreće Blogger.

Istaknuti post

PIROŠKE SA SIROM! JEDNOM KOLEGICA OVO DONIJELA NA POSAO MI I MRVICE POJELI!

Ovo je recept kolegice sa posla. SASTOJCI Tijesto 1 kg brašna za dizana tijesta 1 kom svježi kvasac 1 žlica velika ravno soli ...

Arhiva bloga

Pages - Menu

POPULARNI POSTOVI

f

IZABERI MENE

Arhiva bloga

Recent Posts

POČETNA